logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorΕξερευνώντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μεσογείου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξερευνώντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μεσογείου

Εξερευνώντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μεσογείου

Στην Ελλάδα, ένας νέος τρόπος κατανόησης της μαγειρικής αναδύθηκε και έγινε πιο δημοφιλής χάρη στα συμπόσια, τα ταξίδια και τους πολέμους. Το πρώτο βιβλίο συνταγών που γράφτηκε από τον Αρχέστατο το 330 π.Χ. εμφανίστηκε επίσης εδώ. Αν ταξιδέψετε σε αυτή την υπέροχη χώρα γεμάτη ιστορία και όμορφες παραλίες, δεν πρέπει να παραλείψετε να εξερευνήσετε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Μεσογείου. Μπορείτε να καθίσετε σε ένα όμορφο εστιατόριο ή απλά να αναζητήσετε τη συνταγή στο διαδίκτυο, να πάτε σε ένα κατάστημα και να γνωρίσετε την κουζίνα από κοντά. Τι περιλαμβάνει η προσφορά; Ας δούμε.

Μουσακάς

2.jpg

Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό πιάτο της Ελλάδας, ένα είδος λαζάνιας της οποίας οι στρώσεις ζυμαρικών αντικαθίστανται από στρώσεις μελιτζάνας. Γεμίζεται με σπιτική σάλτσα ντομάτας, κρέας και μερικά λαχανικά, με σάλτσα μπεσαμέλ από πάνω. Στις μέρες μας υπάρχει και μια χορτοφαγική εκδοχή αυτού του παραδοσιακού πιάτου, η οποία φτιάχνεται με πατάτες και τηγανητά λαχανικά για να αντικαταστήσει το κρέας. Πρόκειται για μια επίπονη αλλά απλή συνταγή για την προετοιμασία της. Μπορούμε να την φτιάξουμε με διαφορετική σειρά, αν το θεωρούμε πιο πρακτικό ή να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά το βασικό είναι να είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί με τη σάλτσα μπεσαμέλ και να την ανακατεύουμε καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Σουτζουκάκια

3.jpg

Είναι μακρόστενοι κεφτέδες γεμιστοί με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, καρυκευμένοι με κύμινο, ελαιόλαδο, μαγειρεμένοι σε σάλτσα κόκκινου κρασιού και σερβιρισμένοι με λευκό ρύζι. Αυτό το πιάτο είναι πιο συνηθισμένο το χειμώνα, αλλά ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη λιχουδιά.

Σουβλάκι

4.jpg

Πρόκειται για ένα κατ' εξοχήν πιάτο του δρόμου και στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, είναι γνωστό ως καλαμάκι. Η προετοιμασία του είναι γρήγορη, καθώς αποτελείται μόνο από μια πίτα με σαλάτα, σάλτσα από ελληνικό γιαούρτι και ψητό κρέας. Αν και μπορεί να έχει διαφορετικές εκδοχές, υπάρχουν συστατικά που δεν μπορούν να λείπουν: η σάλτσα τζατζίκι και η πίτα ή το πλατύ ψωμί. Και ο πρωταγωνιστής είναι το κρέας. Συνήθως φτιάχνεται με χοιρινό, αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο, αν και στις μέρες μας βρίσκουμε και κάποιες επιλογές με ψάρι ή μόνο λαχανικά.

Χωριάτικη

5.jpg

Φρέσκια και υγιεινή, είναι η τυπική ελληνική σαλάτα που φτιάχνεται με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, πιπεριά και φέτα. Πάντα με ένα καλό ντρέσινγκ με βάση τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα είδη σαλάτας στην Ελλάδα, μερικά από τα οποία είναι αμιγώς πράσινα. Τολμήστε και φάτε μια σαλάτα όπως οι Έλληνες, με μια τραγανή πινελιά. Την ονομάζουν "Ντάκος" και εκτός από τα λαχανικά και τις ελιές, προστίθεται φρυγανισμένο ψωμί για να ολοκληρωθεί αυτό το πιάτο.

Μπακλαβάς

6.jpg

Πρόκειται για ένα τυπικό ελληνικό γλυκό. Πρόκειται για μια ζύμη σφολιάτας βουτηγμένη σε γλυκό σιρόπι και γαρνιρισμένη με καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια. Δεν θα δυσκολευτείτε να τον βρείτε σε οποιοδήποτε ζαχαροπλαστείο. Επίσης, αν σας αρέσει πολύ, το πουλάνε σε μικρά κουτάκια σε καταστήματα με σουβενίρ, αν και δεν έχουν την ίδια γεύση με τα ζυμαρικά.

Το 365 Prosfores σας φέρνει όλους τους εκπτωτικούς καταλόγους των αγαπημένων σας καταστημάτων. Αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα, μη χάσετε την εξαιρετική κουζίνα της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
arrowDown

Copyright © 2024 365 Προσφορές. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναπαραγωγή των κειμένων χωρίς προηγούμενη γραπτή συμφωνία. Οι φωτογραφίες προϊόντων, οι εικόνες και τα φυλλάδια προορίζονται μόνο για ενδεικτικούς σκοπούς. Οι μειωμένες τιμές προέρχονται από τους επίσημους διανομείς που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι προσφορές ισχύουν από και μέχρι την ημερομηνία λήξης ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι ενημερωτικός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεκδίκηση των προϊόντων. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία.