logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorΕλληνικά υφάσματα: διαχρονικά υφάσματα με μια σύγχρονη πινελιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνικά υφάσματα: διαχρονικά υφάσματα με μια σύγχρονη πινελιά

Ελληνικά υφάσματα: διαχρονικά υφάσματα με μια σύγχρονη πινελιά

Η Ελλάδα είναι στη μόδα! Εκτός από την αρχιτεκτονική, τη δημοκρατία, τη γλυπτική, το θέατρο, τη φιλοσοφία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή η υπέροχη χώρα άφησε και μια κληρονομιά μόδας. Οι θεές του Ολύμπου γίνονται γήινες ντίβες τυλιγμένες σε ρέοντα ντραπέ φορέματα, πλισέ υφάσματα και ελεγχόμενες ασυμμετρίες. Κληρονόμοι του αρχαίου ελληνικού peplum, τα νέα φορέματα με ελληνικό κόψιμο είναι φτιαγμένα με αιθέρια και σχεδόν ημιδιαφανή υλικά. Οι κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως αποτίουν φόρο τιμής σε αυτή την τάση με τη μορφή ολόσωμων φόρμες, maxi φορέματα και κοντά μοντέλα με σφιγμένη μέση. Ωστόσο, κάποιες σταθερές διατηρούνται στις προτάσεις τους: το γεγονός να είναι στολισμένα με μεταλλικά απλικέ ή δαχτυλίδια, να συνοδεύονται από ελληνικά σανδάλια και να βάφονται στα πιο γλυκά χρώματα της χρωματικής παλέτας. Πάνω από όλα τα άλλα στοιχεία, αυτό που καθόριζε τον "πατριωτισμό" του ενδύματος στην Αρχαία Ελλάδα ήταν το μαλλί. Το μαλλί και η γυναίκα είναι δύο λέξεις που συνδέονται από την εποχή της Κρήτης. Σήμερα είναι σύνηθες να βρίσκει κανείς σε κάθε ελληνικό κατάστημα όμορφα υφάσματα προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή.

Το εποχιακό must-have

2.jpg

Τα ρούχα δεν χρησιμοποιούνταν μόνο ως μέσο προστασίας και άνεσης, αλλά και ως μέσο έκφρασης και κοινωνικής διάκρισης. Μέσα από τους διαφορετικούς τύπους ενδυμάτων, τα χρώματα και τα υφάσματα, αντικατοπτρίζονταν οι ρόλοι και η θέση των ανθρώπων, καθώς και οι παραδόσεις και οι πεποιθήσεις τους. Επιπλέον, η μόδα έπαιξε επίσης θεμελιώδη ρόλο στη δημιουργία της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας των Ελλήνων, καθώς αντανακλούσε τις αισθητικές προτιμήσεις τους και την αίσθηση του ανήκειν σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο πολιτισμό. Αυτή η εξέλιξη ήρθε το 2024. Το must have της σεζόν: τα πλεκτά υφάσματα. Σε φορέματα, καπέλα, τσάντες και αξεσουάρ, το πλεκτό ύφασμα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίες Ελληνίδες έχει κατακτήσει τις παραλίες και πολλές διασημότητες επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτή την τάση. Αν σκέφτεστε να πάτε διακοπές, ένα από τα πιο δημοφιλή ρούχα που δεν μπορεί να λείπει από τη βαλίτσα σας είναι ένα πλεκτό ρούχο ή αξεσουάρ. Το πλεκτό και οι υφές του μας μεταφέρουν πίσω στη δεκαετία του '70, στο χίπικο ή vintage κίνημα, με την έκφραση της ακραίας ελευθερίας, της διασκέδασης και της φρεσκάδας. Αλλά ένα πρωτοποριακό προηγούμενο είναι αυτό της ελληνικής κουλτούρας.

Η σύγχρονη εκδοχή

3.jpg

Πριν από μερικά χρόνια, βλέπαμε το βελονάκι στα σπίτια των γιαγιάδων μας. Έπλεκαν μια κουβέρτα ή ένα πουλόβερ με τις δύο βελόνες τους, αλλά σήμερα αυτά τα πλεκτά γίνονται παντελόνια, φορέματα και μπλούζες. Παρόλο που υπάρχει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων στα υφάσματα βελονάκι με διαφορετικούς συνδυασμούς νημάτων και υφών για τη δημιουργία μοντέρνων και μοντέρνων σχεδίων, επικρατεί μια ευρεία παλέτα έντονων χρωμάτων όπως το βατόμουρο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο. Αν και παστέλ και ουδέτεροι τόνοι μπορούν επίσης να παρατηρηθούν μαζί με φυσικά νήματα. Ορισμένα ενδύματα έχουν το ίδιο σχέδιο ανοιγμάτων, ενώ άλλα ποντάρουν στο συνδυασμό ανοιγμάτων διαφορετικών μεγεθών, ακόμη και διαφορετικών σχημάτων. Η δεύτερη επιλογή είναι μια καλή πηγή για να τραβήξουμε την προσοχή στο σημείο του σώματος που θέλουμε να τονίσουμε.

Το 365 Prosfores σας φέρνει όλους τους εκπτωτικούς καταλόγους των αγαπημένων σας καταστημάτων στην Ελλάδα. Γίνετε μοντέρνοι με ένα κλασικό που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
arrowDown

Copyright © 2024 365 Προσφορές. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναπαραγωγή των κειμένων χωρίς προηγούμενη γραπτή συμφωνία. Οι φωτογραφίες προϊόντων, οι εικόνες και τα φυλλάδια προορίζονται μόνο για ενδεικτικούς σκοπούς. Οι μειωμένες τιμές προέρχονται από τους επίσημους διανομείς που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι προσφορές ισχύουν από και μέχρι την ημερομηνία λήξης ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι ενημερωτικός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεκδίκηση των προϊόντων. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία.